Cannabisplantage in de Prieelstraat in het centrum van Asse ontmanteld

De recherche van de lokale politiezone AMOW is dinsdagochtend binnengevallen in een loods in de Prieelstraat in het centrum van Asse. In de loods werd een cannabisplantage aangetroffen. Eén man werd ter plaatse opgepakt.

De speurders vielen dinsdagochtend binnen in de loods in het centrum van de gemeente. De inval kwam er na enkele weken van nauwgezet onderzoek. In de loods werd een professioneel opgebouwde cannabisplantage aangetroffen. Er werden ongeveer 1.300 oogstrijpe cannabisplanten geteld.

De loods werd verder uitgekamd en de politie vond achter een afgesloten deur de toegang tot een woongedeelte. Daar kon een tweeëndertigjarige man van zijn vrijheid beroofd worden. De man probeerde nog te vluchten, maar kon op een aanpalend terras opgepakt worden. Hij had een geladen pistool op zak.

Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek, en de werklieden van de technische dienst van de gemeente Asse werden opgetrommeld om de cannabisplanten te vernietigen. De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde dat hem voor de onderzoeksrechter liet voorleiden met oog op zijn verdere aanhouding.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk