Storm zorgt voor wateroverlast en boomschade

De storm van zondagnamiddag zorgde in Opwijk voor ontwortelde bomen en wateroverlast. Zowel in het park van het Hof Ten Hemelrijk als in het parkje van de Processiestraat werden bomen ontworteld of afgebroken. Vier kinderen die nog in het parkje aan het spelen waren, maakten zich uit de voeten. Hun fietsen moesten er wel aan geloven. Ook in de Wallekensweg sneuvelden bomen.

Er was ook wateroverlast o.m. aan het ‘rond punt’ op het einde van de Kouterlaan en in de Doortstraat. Hevige regenval, hagel en rukwinden voltooiden het stormplaatje. Terrasstoelen en -schuttingen vlogen de lucht in. In het centrum waaide zelfs een plastieken zwembad weg. Ook het terras van Spechtes deelde in de brokken.

Diverse bewoners van het centrum hadden water in huis of in de garage. Bloempotten werden vernield en tuinmeubilair omver geblazen. De wind ging vreselijk te keer en de regen viel bij bakken uit de lucht.

Foto: een omgewaaide boom in het park van Spechtes (foto Bart De Rauw)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk