Het wordt een trieste zomer in Opwijk

Geen paardenprocessie, geen kermis, geen spel zonder grenzen … het wordt een trieste zomer in Opwijk. De schuldige is natuurlijk het covid-19 virus dat ons sociaal leven in een ijzeren greep houdt. Geen massa evenementen als wij het virus willen verslaan. Niet leuk maar wel noodzakelijk.

Er komt dus geen zomerkermis. Dat besliste het college van burgemeester en schepenen om in regel te blijven met de maatregelen van het nationaal veiligheidscomité. Niet enkel de zomerkermis sneuvelt maar ook kerkkermis in Nijverseel, Opwijk zonder Grenzen en de 11-juliviering met Mama’s Jasje.

voor de evenementen in juni die niet door de gemeente georganiseerd worden, beslissen de organisatoren zelf. “We rekenen erop dat ze de opgelegde coronamaatregelen zullen volgen”, zegt het college.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk