DJ bracht de muziek aan huis

Op vraag van de jeugddienst van Asse bracht Gertjan Smekens vanavond de muziek tot in de tuin van verschillende Assenaren. Met zijn ‘muziek aan huis’ wilde hij de inwoners van Asse een hart onder de riem steken tijdens deze moeilijke periode. Met een korte dj-set van maximum vijftien minuten trachtte Gertjan, ook bekend als DJ Royal System en oud-KSA-leider) de mensen samen te brengen en in te spelen op de samenhorigheid tussen de mensen van eenzelfde straat. Hij verplaatst zich met een bakfiets waar al zijn materiaal in zit. Uiteraard gebeurt dit alles met respect voor de social distancing maatregelen.

Om ervoor te zorgen dat mensen zich niet bewust naar deze straten verplaatsten, werd hier vooraf geen promo over gemaakt. Enkel de bewoners van de locaties waar hij zou stoppen, onder meer in de Meersstraat, Boekfos, Lindendries en Hofveld, werden op de hoogte gebracht.

“De jeugdverenigingen en jongeren van Asse werken volop door aan leuke projecten. Op de eerste jeugdraad zei ik hen al “doe normaal, maar dan wel digitaal”.  We proberen zoveel mogelijk de geplande activiteiten te herplannen naar de corona-tijd.  Daarin past het initiatief van GertJan perfect. We hebben nood aan ontspanning, cultuur en afleiding en vooral aan creatieve mensen en ideeën.  Ook in deze corona-tijd is heel veel mogelijk, we moeten die mogelijkheden grijpen. Proficiat dus aan de muzikale DJ en aan iedereen die corona-activiteiten uitdenkt.  Ik denk aan de wandelzoektocht van de Scouts van Asse, de zangavond van Chiro Zellik en zoveel meer jeugdinitiatieven.  Nu hopen dat we met z’n allen op zomerkamp kunnen vertrekken”, stelt schepen van Jeugd Joris Van den Cruijce (N-VA).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk