Brouwerij Affligem schenkt Opwijk 5.500 flesjes handgel

De Opwijkse Brouwerij Affligem, via Alken Maes onderdeel van de grote Heineken Groep, schenkt 5.500 flesjes ontsmettende handgel aan de gemeente Opwijk. De bekijkt tegen donderdag waar die handgel het best ingezet kan worden. Een warme blijk van solidariteit tussen Brouwerij Affligem en de bevolking van Opwijk.

Bert Thewissen, directeur van de brouwerij in Opwijk, en Sebastiaan De Meester, woordvoerder van Alken-Maes waren naar het gemeentehuis GAC II gekomen om de eerste flesjes met ontsmettende alconolgel te overhandigen aan burgemeester Albert Beerens.

Ook de brouwers lijden onder de corona-crisis. Er is een serieuze terugval in de bierconsumptie. Dat heeft alles te maken met de sluiting van de horecazaken, vooral dan van de cafés. Het verlies wordt zeker niet helemaal gecompenseerd door een betere verkoop in de warenhuizen. Toch toont Brouwerij Affligem zijn solidariteit door de caféhouders in de maanden april en mei de helft van de huur kwijt te schelden.

“Maar we wilden ook iets doen voor de bevolking,” zeggen Bert Thewissen en Sebastiaan De Meester. We wilden de bevolking ontsmettende handgel cadeau doen en werkten daarvoor samen met een Nederlandse producent. “Vandaag mogen we niet 4.000 maar 5.500 flesjes schenken aan de gemeente Opwijk waar wij al jaren goed mee samenwerken”.

In Opwijk wordt, in de voormalige Brouwerij De Smedt, Affligem gebrouwen en in grote tankwagens vervoerd naar de plaatsen waar het gerstenat gebotteld wordt. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook in Frankrijk en Italië. Heineken zorgt voor een wereldwijde promotie van o.m. Affligem en Mort Subite.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk