’t Schoolhuis wordt VKO

De gemeentelijke BUSO-school ’t Schoolhuis zal waarschijnlijk als dit jaar in september deel worden van het VKO (Vrij Katholiek Onderwijs). Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

Er waren vroeger al plannen om de school van het gemeentelijk naar het vrij onderwijs over te hevelen maar die waren schijnbaar in de kast gestoken. Niets blijkt minder waar. Gemeentebestuur en VKO willen de overgang nu op 1 september afronden.

Burgemeester Albert Beerens is van mening dat het niet de taak van een gemeente is om onderwijs te organiseren voor een ruime regio. Het VKO heeft met het MAI al een school die buitengewoon secundair onderwijs aanbiedt. Een samenwerking lijkt dus niet minder dan logisch.

Bij het personeel – dat pas op 11 februari wordt ingelicht – heerst er ondertussen ongerustheid over de toekomst.

Foto: In 2017 werden nieuwe lokalen voor ’t Schoolhuis in gebruik genomen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk