Eeuwelinge Maria Wauwereyns (+ filmpje)

Een unicum is het niet meer maar lang niet elke familie heeft het geluk om een 100-jarige te kunnen vieren. Dat geluk viel de familie Vranken wel ten deel wat hun moeder, grootmoeder en overgrootmoeder rondde de kap van de 100. Donderdagnamiddag werd dat op een gezellige wijze gevierd in WZC De Oase. Maria woont sinds 2012 in het woonzorgcentrum.

Niet alleen de bewoners en de verzorgers waren in groten getale, samen met de familie uiteraard, opgedaagd maar ook het voltallige schepencollege tekende present. Speeches waren er van directeur Geert Geeroms, schepen van jubilarissen Joske Vermeir en burgemeester Albert Beerens. Voor de ludieke noot zorgden medebewoners en goede vrienden.

Maria Wauwereyns werd op 16 februari 1920 geboren. Haar ouders woonden op het Eeksken waar ze een klein boerderijtje hadden. Maria had drie zuster: Josephine, Gusta en Josée. Samen met haar echtgenoot Albert Vranken had ze ook vier dochters (Louise, Rita, Lutgarde en Marleen) en een zoon (Patrick). Maria en Albert werkten allebei in de Manta waar dekens en dweilen werden gemaakt. Maria was medestichter en voorzitster van KAV Opwijk, de uiting van haar sociaal engagement.

Een emotioneel moment was wanneer een medebewoonster en goede vriendin met bibberende stem speciaal voor Maria een liedje zong, mét aangepaste tekst. Proficiat Maria en doe er gerust nog maar een paar jaar bij.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk