11 juliviering op nieuwe leest

N-VA deed op de gemeenteraad van februari een aantal voorstellen om de 11 juli viering nieuw leven in te blazen. Tom Van Gestel stelde voor om er een breed gedragen viering van te maken waarin plaats is voor muziek, dans en animatie. “Er kunnen standjes staan van mensen uit de Merchtemse horeca, eventueel ook oude ambachten. Wij kunnen verbroederen met andere gemeenten in Europa en zo onze Vlaamse cultuur uitdragen via samenwerkingsverbanden. Maak van 11 juli een combinatie van een volks- en een cultuurfeest”.

Schepen Toon Luypaert (CD&V) lichtte de plannen van het schepencollege toe om de 11 juli viering te integreren in het zomerse Pop Up in het Park dat begin juli wordt georganiseerd. Pop Up in het Park werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd door de drie jeugdhuizen van Merchtem (Ifi, Hauska en Tronk). “Daar is ook ruimte voor de 11 juliviering,” zei Toon Luypaert. “Wij denken daarbij aan muziek en eventueel een filmvoorstelling. Er kan ook ruimte gemaakt worden voor de verbroedering met het Roemeense dorp Chiheru”.

Tom Van Gestel was niet helemaal overtuigd en vreesde dat 11 juli zou ondergesneeuwd raken door de Pop Up in het Park.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk