Retrospectieve Luc-Peter Crombé

Nog tot 26 januari kan je in De Kersepit in Mazenzele het werk van Luc-Peter CrombĂ©. De kunstschilder werd op 14 januari 1020 geboren in Opwijk. Zijn opleiding schilderkunst en restauratie bracht hem vervolgens naar Gent, Antwerpen en Parijs (Ecole du Louvre). Hij behaalde verschillende nationale en internationale prijzen. In 1964 werd het werk “Bijbelse Figuren” tentoongesteld op de World Fair in New York. CrombĂ© kreeg er de grootste onderscheiding en de Prijs van de stad New York bovenop. Een jaar later kreeg hij de ereprijs van de stad Detroit.

Toen wij (pal op de 100ste verjaardag van zijn geboortedatum) de tentoonstelling bezochten vonden we er zijn zoon Dominique Crombé die zich al een hele tijd bekommert om de promotie van het werk van zijn vader. Hij heeft ook een belangrijke collectie van vaders wek. Het omvangrijke oeuvre van Luc-Peter Crombé is verspreid over heel wat privé verzamelingen. Voor de tentoonstelling werden ook nog een paar werken in Opwijk gevonden. Luc-Peter Crombé overleed op 17 mei 2005 in Sint-Martens-Latem.

De tentoonstelling is gratis en kan bezocht worden op volgende data:

  • dinsdag 14 januari 2020 van 14 tot 18.30 uur
  • donderdagen 16 en 23 januari 2020 van 14 tot 18 uur
  • zaterdagen 18 en 25 januari 2020 van 14 tot 18 uur
  • zondagen 19 en 26 januari 2020 van 10 tot 18 uur

DSC_1098

Foto: Schepen van cultuur Jan Couck, coördinator vrije tijd Sigrid De Backer en Dominic CrombĂ© bij het werk ‘Bijbelse Figuren’.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk