Irina maakt kunstwerkjes van snoep

Irina Oana Popa is een Roemeense vrouw van 30 die met haar man en haar twee zoontjes al drie jaar in Opwijk woont. In 2010 kwam ze, na haar universitaire studies in Roemenië, naar België omdat een deel van haar familie hier woonde. Ze zocht meteen werk maar dat was niet zo eenvoudig: ze kende geen Nederlands en ze moest haar weg zoeken in de nodige documenten en toelatingen.

Toen ze vijftien jaar was stierf haar babybroertje van acht maanden oud. Dat heeft haar getekend en haar gestimuleerd om zich in te zetten voor kinderen en minder bedeelden. Als studente deed ze al vrijwilligerswerk en ze doet dat ook in ons land. De afgelopen weken maakte ze, met de steun van haar man, kunstwerkjes met snoep die ze verkocht voor het goede doel: een orthodoxe priester in Iași die zich inzet voor kansarme kinderen. Dit jaar deelde hij zo’n 4000 (!) paaspakketten uit.

De kunstwerkjes van Irina zijn nagenoeg allemaal de deur uit en brachten het mooie bedrag van 400 euro op. Met haar job in het CVO-Semper in Meise-Jette en twee zoontjes (Rafaël van 5 en Yoris van 3 jaar) heeft ze haar handen vol en zet ze het snoepwerk even aan de kant.

Maar wie het werk van priester Dan Damaschin wil steunen kan dat doen door een bedrag(je) over te schrijven op rekening nummer RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Banca Transilvania) aan de Vereniging “Voice of Life”. Wie de priester wil ontmoeten kan dat op 30 november van 19 tot 20.30 uur in de Begijnhofkerk in Aalst.

OPWIJK Irina

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk