Heldin is Opwijks nieuwste bier

Niet dat ze meteen Brouwerij Affligem grote concurrentie wil aandoen maar Margaux Van Puyvelde is heel fier op haar eigen bier dat Heldin werd gedoopt. Het gaat om een blond bier, hergist op fles, gebaseerd op een Belgische abdijgist en twee fruitige Amerikaanse aromahoppen. Het heeft een delicate bitterheid en is zeer fris. Het heeft een alcoholpercentage van 6,8%.

Magaux (29) is de echtgenote van Floris Van den Broeck, gemeenteraadslid voor N-VA. Ze werd geboren in de Verenigde Staten. Woonde daarna in Tremelo en leerde Floris kennen aan de KU Leuven waar ze in haar studies bio-ingenieur ook een vak ‘bierbrouwen’ had. Margaux raakte gepassioneerd door het brouwen en experimenteerde al drie jaar met thuisbrouwen in Opwijk waar ze nu al 6 jaar woont.

Heldin, voluit ‘Heldin – Flanders IPA’, is het eerste bier dat ze in Denderbelle op grotere schaal liet brouwen. Een eerste brouwsel zorgde voor zo’n 650 liter Heldin. Margaux en Floris zijn nu bezig om verkooppunten te zoeken. Zo zal Heldin zeker in een aantal cafés in Opwijk (Thursdays, De Pletsj, cafetari Hof Ten Hemelrijk, Taxus, Karbon, …) en daarbuiten.

Dit Opwijks bier zal voor het eerst exclusief te proeven zijn op het Benefietconcert van de Jeugdharmonie en het Cantabile koor op 30 november. Daarna zal het te vinden zijn op de Opwijkse kerstmarkt.

Heldin organiseert ook  proeverijen, workshops en foodpairings zowel op eigen initiatief als in samenwerking met of op aanvraag van andere partners.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk