CD&V tegen ‘boterhammentaks’

De meerderheidspartijen Open VLD en N-VA willen de gemeentelijke bijdrage voor middagtoezicht in het basisonderwijs afschaffen. De gemeente betaalde – voor alle onderwijsnetten – de kosten van het middagtoezicht terwijl de schoolkinderen hun boterhammetjes aten. Nu zou – in het gemeentelijk basisonderwijs – het middagtoezicht door de ouders moeten betaald worden. Een meerkost van zo’n 50 euro per schooljaar per kind.

Dit druist in tegen “het charter ‘SOS Schulden Op School’ dat het gemeentebestuur samen met alle Opwijkse scholen nog geen jaar geleden ondertekende,” zegt CD&V. In dat charter kwamen de gemeente en de onderwijsinstellingen overeen om “de nodige initiatieven te nemen om onbetaalde schoolrekeningen te voorkomen en op te volgen. Zo willen wij (kans)armoede als oorzaak van ongelijke onderwijskansen aanpakken.”

CD&V spreekt van een ‘boterhammentaks’ die de ouders van kansarme kinderen nog eens extra op kosten jaagt. “Daarom vragen wij aan het bestuur om op zoek te gaan naar een andere oplossing door een groot deel van de kost te dragen of vrijwillige ouders, grootouders of personeel in te zetten”, luidt het.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...