De Boot in laatste rechte lijn

Het scholencomplex van de gemeentelijke basisschool De Boot nadert zijn voltooiing. Er wordt nog hard gewerkt aan de polyvalente zaal, de keuken, de lokalen voor de kinderopvang en de omgevingswerken. Momenteel is het nog wat behelpen maar begin volgend jaar huizen de kleuters en lagere schoolkinderen van De Boot in een volledig afgewerkte nieuwe school. Het kostenplaatje (9,11 miljoen waarvan 5 miljoen subsidies) is niet min maar het resultaat wordt prachtig.

In het project is er een apart gebouw voor de kleuters en een ander voor de lagere school. Voor de kinderopvang zijn lokalen voorzien die aanleunen bij de polyvalente zaal. Die telt twee niveaus die elk apart kunnen gebruikt worden door een verplaatsbare wand. “Er zijn 400 zitplaatsen wat de zaal uitermate geschikt maakt voor eetfestijnen. Er komt trouwens een volledig uitgeruste keuken waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd. Als alles naar plan verloopt kunnen er vanaf februari al eetfestijnen plaats vingen,” zegt Jan Couck, schepen van infrastructuur.

Zijn collega van onderwijs, Joske Vermeir: “De school krijgt twee mooie speeltuinen die mee door de leerlingen en leerkrachten zijn ontworpen. De kinderopvang verhuist in februari-maart naar de nieuwe lokalen. Uiteraard zorgen we ook voor beplanting die heel binnenkort wordt aangebracht. De nieuwe school is duurzaam en ecologisch en de kosten blijven binnen het budget”.

Als alles klaar is beschikken De Boot en de kinderopvang niet alleen over splinternieuwe lokalen en speelruimtes maar telt Opwijk, na de Kersenpit in Mazenzele, een tweede gloednieuwe polyvalente zaal. De oplevering van de lokalen zou normaal nog deze maand gebeuren, de omgevingswerken in november.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk