Bart gaat zelf feest voor 50-jarigen organiseren

Grimbergenaar Bart Van Humbeeck vindt het zo jammer dat het gemeentebestuur ‘het feest van de 50-jarigen’ na 25 jaar heeft afgeschaft, dat hij zelf een initiatief uit de grond heeft gestampt om de traditie verder te zetten. Op 7 december wil hij een feest organiseren met liefst zo veel mogelijk 50-jarigen in de bekende feestzaal Salons de Romrée.

“Ikzelf wordt 50 jaar in 2019”, vertelt Bart, die tevens voorzitter is van oppositiepartij CD&V. “De iets oudere vrienden die me daarin zijn voorgegaan hadden me al verteld dat er dan een ‘feest van de 50-jarigen’ georganiseerd wordt door het gemeentebestuur, dat dit zo plezant was om voor te bereiden en dat ook de avond zelf een ideale gelegenheid was om vroegere vrienden en kennissen terug te zien.”

“In juni hoorde ik dan dat het gemeentebestuur dit feest niet meer organiseerde. Vrienden reageerden ontgoocheld. Zo ook mijn vader die vertelde dat hij net 50 was toen het feest voor de eerste keer georganiseerd werd. Hij vond het spijtig dat zo een traditie na 25 jaar stopgezet zou worden. Tijdens de zomer begon dan het idee te groeien om zelf zo’n feest te organiseren. Bij de Salons de Romrée kreeg ik alle medewerking en dus was het zaak om zoveel mogelijk 50-jarigen die een band hebben of hadden met Grimbergen te bereiken. Daaruit is de oproep op facebook via “ge zijt van Grimbergen, Strombeek, Beigem, Humbeek als …” gegroeid.”

De oproep is een succes gebleken: na twee weken waren er al meer dan 50 deelnemers. “Met Facebook bereik je natuurlijk niet iedereen, dus heb ik aan het gemeentebestuur gevraagd om eventueel een brief met praktische info en uitnodiging naar alle 50-jarigen te sturen. Een brief vanuit de gemeente zodat ze geen adresgegevens zouden moeten overmaken (GDPR), maar ook dat werd spijtig genoeg niet toegestaan.”

Nu zal er er een ‘vrienden’-mail gelanceerd worden om nog meer potentiële 50-jarigen te bereiken. Concreet gaat het 50-jarigen feest door in de Salons de Romrée op zaterdag 7 december vanaf 19 uur. Voor € 75 per persoon krijg je een apero, een walking buffet (warm en koud) aan zittafels met drank tot 24 uur, een dessertenbuffet gevolgd door een DJ voor de dansbenen.

Snel zijn is de boodschap want de kleine zaal van 70 personen is vastgelegd. De optie op de grote zaal vanaf 100 personen loopt maar zolang tot een andere klant daarin geïnteresseerd is.

Voor de geïnteresseerde 50-jarigen: stuur een mail met je contactgegevens naar het mailadres grimbergse50jarigenin2019@gmail.com en dan krijg je alle informatie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise