Sporting Oppem krijgt weer vandalen op bezoek

Cafévoetbalploeg Sporting Oppem is voor de zoveelste keer het slachtoffer geworden van vandalen. De kantine werd er flink toegetakeld. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Het is al zeker de vijfde keer dat er vandalen langskomen. “Maar veel kunnen we er niet tegen doen”, zegt kapitein bestuurslid Michiel Gillisjans. “Ze hebben twee stokken en een steen tegen het raam gegooid en de tralies zijn geplooid. Met de bedoeling om binnen te geraken neem ik aan al valt hier niet veel te rapen.”

Veel middelen zijn er niet, en al zeker niet om het clublokaal te beveiligen met camera’s. “We zijn maar een caféploeg die van de vriendschap en het vertrouwen van de spelers leeft. We weten niet wie hier rondhangt en wie dat doet. We hebben ook geen permanente bewaking. We kunnen het alleen maar aanzien en met spijt in het hart betreuren dat zo’n dingen steeds maar weer gebeuren.” De politie kwam ter plaats om de nodige vaststellingen te doen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise