Vrienden Senioren stoppen na bijna 10 jaar

Het nieuws sloeg in als een bom: de Vrienden Senioren, een vereniging met 400 leden, stopt met onmiddellijke ingang. Dat wist de krant Het Nieuwsblad te melden. De reden is dat het bestuur geen nieuwe mensen vindt die hun schouders onder de activiteiten willen zetten.

Voorzitter Remy Van Ransbeeck (81) betreurt dat de vereniging net niet zijn tiende verjaardag zal beleven: “Iedereen wordt een dagje ouder en we vinden geen nieuwe vrijwilligers”.

De VS was nochtans een succesvolle vereniging met reizen, wandel- en fietstochten, de uitgave van een mooie kalender, een eetfestijn met Merchtemse koekoek, een eigen ledenblad en zo meer. Daar komt nu allemaal een eind aan.

“Mogelijk gaan de fiets- en wandeltochten nog wel door maar niet meer onder de naam Vrienden Senioren,” zegt Van Ransbeeck.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk