Cultuurprijs gaat naar Droeshout

Op de Guldensporenviering werd de jaarlijkse cultuurprijs uitgereikt aan de Koninklijke Vereniging van Oudstrijders van Droeshout. Zij kregen de prijs voor hun uitzonderlijke herdenking van het einde van Wereldoorlog I. De Oudstrijders organiseerden vorig jaar een bijzonder multimediale tentoonstelling rond dit thema. De tentoonstelling heette ‘Helden van Droeshout’.

Hun nieuwe voorzitter Leo Heyvaert, die de betreurde Maurice Saerens opvolgde, bedankte voor de toekenning van de prijs (een kunstwerk van Kris De Plecker). De twee andere genomineerden waren de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten en Zonnelied voor hun bijdrage tot Kunst in Lege Huizen. De prijs werd overhanigd door Elwyn Moerenhout, voorzitter van de cultuurraad, en schepen van cultuur Jan Couck.