Parkeerplein én skate- en BMX-park ingehuldigd

Het gebrek aan parkeerplaatsen in Opwijk-centrum is opgelost. Op het nieuwe parkeer- en evenementenplein van de Borchtsite (waar Opwijk zou ontstaan zijn) kunnen 93 wagens staan, waarvan drie voor andersvaliden. Er is bovendien in één elektrische laadpaal met twee aansluitingen voorzien.

Donderdagavond vond de officiële opening plaats samen met de inhuldiging van het gloednieuwe skate- en BMX-park en toespraken van burgemeester Beerens (Open VLD) en de schepenen Joske Vermeir (Open VLD) en schepen Johan Deleu (N-VA).

Het gemeentebestuur heeft er een hele bestuursperiode over gedaan, maar is er bijzonder trots op. Er was ook pech mee gemoeid. De geplande opening voor de gemeenteraadsverkiezingen is niet gelukt, onder meer doordat het beton van de skateramp barstte en de aannemer zijn werk moest overdoen. De ingang van het parkeerplein bereik je via de Kattestraat, die recent nog werd versmald en van verbrede voetpaden werd voorzien.

De uitgang gaat langs de Oudepastoriedreef. De werken werden op 4 april 2018 aangevat door een aannemer uit Burcht. De bouw van het skatepark werd toevertrouwd aan een onderneming uit Ardooie. Beide aannemers kregen ondersteuning van een studiebureau uit Mechelen, waarmee het gemeentebestuur ook in andere dossiers samenwerkt.

De totale kostprijs van het project bedraagt 1.300.000 euro, waarvan 300.000 euro op kosten van Aquafin, die (ondergronds) voor de buffering van overtollig water zorgde.

De kosten voor het skatepark dat geïntegreerd is in de Borchtsite worden geraamd op 121.000 euro.

Schepen Deleu kondigde aan dat de dossiers van de herinrichting van de Singel, het Kerkplein en het begin van de Kattestraat van onder het stof zal worden gehaald.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk