Padelen meerwaarde voor TC Diepenbroek

Walter Saerens (52) investeerde ruim 300.000 euro in de vernieuwing, uitbreiding en verfraaiing van zijn tenniscentrum. In Diepenbroek introduceerde hij de padelsport, een mix tussen tennis en squash, waarvoor hij 70.000 euro op tafel legde.

“In Vlaanderen is padelen nog een jonge sport. De sporttak is ontstaan in Mexico. En zo overgewaaid naar Spanje waar het de op één na populairste sport na het voetbal geworden is met 5 miljoen spelers. Het is de snelst groeiende sport ter wereld”, weet Saerens, geflankeerd door zijn vrouw Martine. Het wordt gespeeld op blauw kunstgras in een glazen halfopen kooi. Saerens liet twee terreinen aanleggen en offerde daartoe wat parkeerplaatsen op. Hij leverde echter niet in op de vijf tennisterreinen.

Met de padelterreinen wil Saerens voorkomen dat zijn tenniscentrum ‘s winters stilligt. Het clubhuis is dubbel zo groot geworden met een grotere gelagzaal, nieuwe stortbaden en nieuwe kleedkamers. Er is een kindertuin aangelegd. Het is Saerens bedoeling om ook wandelaars, joggers en fietsers naar de site in het groen te lokken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk