Inzet verdeelt twee zitjes onder drie

Bij Inzet zullen niet twee, maar drie vertegenwoordigers zetelen in de komende bestuursperiode. Lijsttrekker Marijke De Vis (395 voorkeurstemmen) blijft zes jaar gemeenteraadslid. Het tweede mandaat wordt verdeeld.

Voorzitter en huidig gemeenteraadslid Luc De Ridder (332 voorkeurstemmen) zetelt de eerste vier jaar. Daarna draagt hij zijn mandaat over aan Tom Bosman (350 voorkeurstemmen), die dan voor het eerst in de Opwijkse gemeenteraad zal zetelen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 behaalde de oppositiepartij twee zetels, of √©√©n minder dan in 2012, toen Inzet in kartel samen was met Groen. “Toch zijn we tevreden dat we als Inzet standhielden”, zegt Luc De Ridder. Het ‘progressieve’ blok ging er over het algemeen op vooruit. (Het behaalde 17,8% tegen 14,3% voor zes jaar, NvdR).

“Dan vind ik het natuurlijk wel jammer dat Groen niet is ingegaan op ons voorstel om opnieuw samen te gaan. We zijn in mei rond de tafel gaan zitten, maar binnen Groen kon blijkbaar geen eensgezindheid bekomen worden. Ware dat wel gelukt dan hadden we samen een vierde zetel binnengehaald. Zelf kwamen we honderd stemmen te kort voor een derde zitje. Groen kwam minder te kort voor een tweede zetel. Die zetel zou ten koste gegaan zijn van N-VA.”

Inzet ging er in stemmenaantal op vooruit en dat sterkt de partij om het niet op te geven. “We beraden ons nu hoe we dat in de toekomst aanpakken”, zegt Tom Bosman. “De eerste idee√ęn om te verbreden en te verruimen zijn al aan het rijpen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk