Purple Stars hielden galadiner

Kevin Jacobs is al van kindsbeen af hevig RSCA-fan. Hij is een fervent verzamelaar van al wat met Sp. Anderlecht te maken heeft en al 15 jaar voorzitter van The Purple Stars, een erkende supportersclub in Opwijk, dat hij als zijn kind beschouwt.

“Mijn vader was een Beerschot-fan. Mijn grootvader had het meer voor Anderlecht. De paarse vedetten van toen speelden toen met de hoofdletter G van hun sponsor Generale Bank op de borst. Hij maakte mij wijs dat die G stond voor gazetteploeg”, vertelt Kevin.

“Ik verzamelde alle artikels die over SCA geschreven werden in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Wat ze schrijven, klopt. Er wordt niet goed gevoetbald, dat is deels de schuld van de trainer, maar vooral van het bestuur dat slechte aankopen deed. De verkoop van de club tijdens het seizoen heeft ons ook geen goed gedaan.”

“Maar ik zie een kentering”, verzekert Kevin. “We zaten met onze supportersvereniging al aan tafel met de nieuwe eigenaar Marc Coucke, die ons zijn plannen ontvouwde. We zagen al verbeteringen in de fan-zone rond het stadion. Het sanitair en het comfort is verbeterd.”

De Opwijkse fanclub The Purple Stars ontstond vijftien jaar geleden. “Of we geen supportersclub uit de grond zouden stampen? Iedereen was enthousiast en ik werd als freak meteen tot voorzitter gebombardeerd.”

“Ondervoorzitter Geert Sanders, mijn vader François en ik steken daar veel tijd in. Er komt veel rompslomp bij kijken. We werken al 12 jaar goed samen met SCA United in Anderlecht. We delen vaak de (combi) bus met hen. We gaan ook vaak naar het buitenland.”

“Het is een dure hobby”, weet Kevin. “Voor de thuismatchen betalen we een abonnement van 460 euro, voor de uitmatchen 20 tot 25 euro per wedstrijd.”
In die vijftien jaar fanclub organiseerden The Purple Stars nog maar twee events: in 2008 een quiz en onlangs een galadiner met dansfeestje in aanwezigheid van rijzende ster Alexis Saelemaekers.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk