Groen wil propere campagne

Bert De Wel, lijsttrekker van Groen, en Benny De Ridder, kandidaat voor Groen, roepen de lijsttrekkers van de andere partijen op om een “gentleman’s agreement” te ondertekenen, waarin beloofd wordt geen verkiezingsborden te plaatsen in privétuinen.

Voorts om maar één verkiezingsfolder in de brievenbussen te posten. Bert De Wel: “De partijen kunnen afspreken om kort voor de verkiezingen elk een folder samen in een briefomslag te steken en die door Bpost te laten bezorgen. De kosten worden door alle partijen gedeeld.”

“Verkiezingscampagnes worden altijd gekenmerkt door een overdaad aan verkiezingsfolder in de brievenbus en een wildgroei aan verkiezingsborden in voortuinen. De lawine aan papier en borden is overdreven en slecht voor het milieu.”

De oproep is bij burgemeester Albert Beerens (Open VLD) alvast niet in goede aarde gevallen. “Vijf jaar en een half is het milieu voor hen niet belangrijk, want je zag of hoorde ze niet. Nu de verkiezingen in aantocht zijn, is milieu weer belangrijk. Onze campagne ligt vast. We gaan daar niets aan veranderen. En natuurlijk willen ze geen borden in privétuinen bij vrienden, want vrienden hebben ze niet. Dat is nogal moeilijk als je vijf jaar lang niets van je laat horen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk