CD&V haalt ervaring binnen met brandweerman en ambtenaar

CD&V heeft twee nieuwe namen vrijgegeven voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het zijn Franky Van der Elst, de stiefvader van Jasper Baeyens, die als jongere al langer op de lijst stond en Gecoro-raadslid Paul Vrijders.

Franky, beter bekend als Sooiken, is een geboren en getogen Opwijkenaar. Hij werkt als chauffeur/kraanman in een betoncentrale in Lebbeke. Zijn jeugd bracht hij door in Nijdrop, de Sint-Pauluszaal en bij “Petterken”, het stamcafĂ© van de KLJ Vendeliers.

Als vaandeldrager was hij te zien op mening sportfeest en in de paardenprocessie. Na zijn legerdienst trad hij 23 jaar lang in de sporen van zijn vader Louis, die brandweerman was in het plaatselijk korps. Twee jaar geleden gaf hij de fakkel door aan de jongere generatie, maar hij is nog passioneel bezig met alles wat brandweer aangaat. Zo is hij in het bezit van twee oldtime-brandweerwagens.

Paul Vrijders (72) is geen onbekende in CD&V-kringen. De gewezen ambtenaar is een actief bestuurslid in het plaatselijk en regionaal bestuur van de partij. Hij heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen. Hij zetelt in de Gecoro-raad. Sinds zijn pensionering is hij secretaris en reisbegeleider bij Okra-Opwijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk