Jo 'Kado' op zucht van titel prins carnaval

Jo ‘Kado’ Van Malderen (22) kan zaterdagnacht in de Sint-Pauluszaal rond de klok van één de elfde prins carnaval van Opwijk worden. Hij is de enige kandidaat. Maar de titel wordt hem niet in de schoot geworpen.

Van Malderen moet drie proeven tot een goed einde brengen en zijn show moet goed tot uitstekend bevonden worden door de jury. Hij moet minstens een bepaald aantal punten op zijn rapport krijgen. Daarna volgt een stemronde door het publiek. De voorverkoop van kaarten laat doorschemeren dat de zaal zal vollopen.

In afwachting van het eindresultaat treedt charmezanger Danny Fabry op. De uitslag wordt bekendgemaakt rond de klok van één.

Jo Kado draait al vijf jaar mee met de Lapsjaars, de plaatselijke carnavalsgroep die er van in het begin bij was in 1999 en met Chewie al een prins carnaval in zijn rangen had. De groep behaalde in het verleden al verschillende prijzen, zowel voor de beste groep als de beste wagen. De carnavalsstoet trekt op zondag 25 maart voor de twintigste keer door de straten van Opwijk-centrum.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk