Beschermd schooltje verkocht

De beschermde voormalige jongensschool in Nijverseel heeft een koper gevonden. Een bekend Opwijks echtpaar heeft er 440.000 euro voor over om eigenaar te worden van het statische, modernistisch gebouw van architect Paul Semal.

De nieuwe eigenaars zijn An Robberechts (47), notaris in Londerzeel, en Hans De Boeck (46), beter bekend als dj Fozzie, zoon van schepen Joske Vermeir. “We zijn fan van de sfeer in gebouwen in modernistische stijl. Op termijn willen wij er gaan wonen”, zegt de Fozzie.

Het koppel is van plan om het afgeleefde gebouw in overleg met de gemeente en Onroerend Erfgoed te renoveren. “In een eerste periode willen we een project van cohousing realiseren. Maar het gebouw zou ook kunnen dienen om er, af en toe, een tentoonstelling te organiseren of voor verenigingen die een locatie nodig hebben. We willen het gebouw vooral in eer herstellen. Het behoudt zijn sociaal karakter. We kunnen onze toekomstige buren geruststellen: we gaan hier geen appartementen neerpoten. Dat zou ook moeilijk kunnen in een beschermd gebouw. De bedoeling is niet om hier geld uit te slaan. We willen het pand alvast niet verder laten verloederen.”

Burgemeester Albert Beerens (Open VLD) is opgezet met de aankoop. Hij liet 400.000 euro als ontvangst in de begroting inschrijven. “De inzetprijs was 350.000 euro en 400.000 euro lag in de lijn der verwachtingen. Het hoogste bod was 440.000, dat betekent tien procent meer opbrengst, een meevaller. We hadden het gespecialiseerde bureau Covast onder de arm genomen, een platform voor vastgoed van de overheid. De openbare verkoop gebeurt digitaal. Ook voor de verkoop van het oude gemeentehuis van Mazenzele willen we op dat bureau een beroep doen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk