Berdien Van Den Abeele trekt N-VA-lijst

Berdien Van Den Abeele trekt in Liedekerke de N-VA-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat werd bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de lokale afdeling, waar leden van de Civiele Bescherming ook in gesprek gingen met minister Jan Jambon.

Gemeenteraadslid Berdien Van Den Abeele zal N-VA naar de verkiezingen loodsen. Op die manier kiest de partij voor verjonging. Gemeenteraadslid en provincieraadslid John De Brabanter staat op de tweede plaats. Kasper Daem, gemeenteraadslid en voorzitter van de Liedekerkse afdeling van N-VA, duwt de lijst. N-VA Liedekerke kiest bewust voor vernieuwing en verjonging, met de ferme steun van de ervaring.

“De huidige coalitie bracht leuke ideeën aan de dag maar schoot schromelijk tekort qua uitvoering. Het is dat wat wij als partij anders en vooral beter willen aanpakken. Wij gaan voor een transparant beleid van gezond verstand, voor modernisering en verbetering, maar dan op maat van de Liedekerkenaar”, aldus Berdien Van Den Abeele.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van N-VA Liedekerke kwam minister Jan Jambon spreken. Daar kwam dan ook een grote delegatie van de Civiele Bescherming op af. Het personeel drong aan op een gesprek met de minister over hun toekomst. Jan Jambon nam even de tijd om in een serene sfeer de dialoog aan te gaan.

In zijn nieuwjaarstoespraak drong lokaal N-VA voorzitter Kasper Daem nogmaals aan op het waarborgen van de eerstelijnsdienstverlening in de regio. “Eerder deze week werd al duidelijk dat de 112-ziekenwagendienst in Liedekerke zal blijven, wij dringen ook aan op het inschakelen van de site van de civiele in de brandweerzone Vlaams-Brabant West”, aldus Daem.

 

Topartikels editie Ninove-Dender