Lebbekenaar Jo Kado enige kandidaat prins carnaval

 

Er komt geen nieuwe tweestrijd in de verkiezing van prins carnaval volgend jaar.

Bij het afsluiten van de inschrijvingen op 11 november om 11 uur was er slechts één kandidatuur bij de Gatspoëters binnengelopen: die van Jo ‘Kado’ Van Malderen van de Opwijkse carnavalsgroep De Lapsjaars.

De 22-jarige Jo Van Malderen zal op zaterdag 3 februari in de Sint-Pauluszaal drie proeven succesvol moeten afronden en voldoende stemmen verzamelen om daadwerkelijk als nieuwe prins te worden ingehaald. In 2017 viel die eer te beurt aan Jens (Jensken) Vanderperren uit Nijverseel.

Jo Van Malderen woont in Lebbeke, maar hij draait al vijf jaar actief mee bij De Lapsjaars en in het Opwijkse carnaval. Hij was ook vele jaren betrokken bij de KSA van Opwijk. Hij wil de elfde prins van Opwijk worden en hij wil met #makeoppekgreatagain   Opwijk en het carnaval extra in de kijker plaatsen. Van Malderen start zijn verkiezingscampagne op zaterdag 18 november met ‘Start Shot Karnaval’ in het Hof ten Hemelrijk.

De carnavalsgroep achter Jo Van Malderen is er al van het eerste jaar (1999) bij. Met prins Chewie heeft de groep reeds een prins in haar midden. Ze behaalden in het verleden al verschillende prijzen, zowel voor de beste groep als voor de beste wagen. De Opwijkse carnavalstoet trekt op zondag 25 maart 2018 voor de twintigste keer door de straten van Opwijk-centrum.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk