Tranen en ballonnen voor Meester Thierry

De leerlingen, de leerkrachten en de ouders van GLS De Regenboog uit Zellik namen op een ontroerende en intense manier afscheid van Meester Thierry (58). “Onze” Meester Thierry stond er op het blaadje dat iedere aanwezige toegestopt kreeg.

Meester Thierry PrentjeMeester Thierry De Clerck was een geliefd man. Geliefd door zijn familie, door zijn collega’s op het werk en niet in het minst door de kinderen van De Regenboog. Meester Thierry was de hulpvaardigheid zelve. Tegen het uur dat zijn collega’s ’s morgens toekwamen stond de koffie klaar en was de kopieermachine opgewarmd.

Hij was een plichtsbewuste leraar, een goede verteller, een hulpvaardige hand voor zijn vrouwelijke collega’s. Maar hij was bovenal een man die het beste uit zijn leerlingen wist naar boven te halen. 32 jaar lang was hij verbonden aan De Regenboog, als leraar, als klastitularis, als zorgleerkracht. Daarnaast was hij ook vrijwilliger bij Poverello. Hij overleed totaal onverwacht.

Er werden veel traantjes geplengd bij het aanhoren van de mooie muziek en de aangrijpende teksten waarmee zijn collega’s en ex-collega’s, zijn leerlingen en hun ouders Meester Thierry een welverdiende hulde brachten. Bijzonder aangrijpend was het meisje dat met verstikte stem en tranen in de ogen kwam vertellen hoe zij haar lunchpakket thuis was vergeten en hoe Meester Thierry spontaan zijn lunchpakket afstond.

Na de bezinnende teksten werden er ballonnen opgelaten en werd een amberboom geplant. Een boom die jaarlijks bloemen draagt en een symbool is voor het leven dat elke lente weer ontspringt. Dank u Meester Thierry, dat je zo’n goed mens was. Je zal zeker voortleven in de herinneringen van

zovelen die je graag hadden.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk