Eerste steen voor De Boot, fase één

De eerste (symbolische steen) van de eerste fase van de nieuwbouw in de gemeentelijke basisschool De Boot is vanmiddag gelegd. Burgemeester Albert Beerens en schepen van onderwijs Joske Vermeir (Open VLD) werden daarbij geassisteerd door leerlingen van het vijfde en zesde studiejaar Paul-Emiel, Lars, Victoria en Fien.

“De bouw wordt gefaseerd: de eerste fase is de lagere school en de administratie”, aldus Joske Vermeir. “Op 1 september 2018 is het gebouw instapklaar. In de tweede fase komt er een nieuw onderkomen voor de kleuters en de kinderopvang. Er komt ook een nieuwe polyvalente zaal. De drie gebouwen worden verbonden door een luifelconstructie.”

“De nieuwe school moet klaar zijn tegen 1 september 2019”, zegt directeur Kristine De Saeger.

De architecten-ontwerpers waren Liesbeth Vanderstraeten (met Opwijkse roots) en Lien Casier (uit Merchtem). Het bouwbedrijf Jan De Nul zorgt voor de uitvoering.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk