50.000 euro voor veiliger Luikertje

De schoolomgeving van ’t Luikertje in Nijverseel kampt met een reeks van knelpunten. Zo is de school onvoldoende zichtbaar in het straatbeeld, wordt er te snel gereden in de Nijverseelstraat aan de school, parkeren chauffeurs vaak op hinderlijke en gevaarlijke wijze op voet- en fietspad in de directe omgeving van de school en beschikt de school niet over voldoende fietsenstallingen.

 

De provincie geeft een subsidie van 50.000 euro voor werken die de schoolomgeving en de schoolroutes veiliger moeten maken voor stappers en trappers. “Deze werken dragen bij aan een duurzamer woon-schoolverkeer”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Met onze subsidie ondersteunen we een reeks van maatregelen en maken we zo de schoolomgeving en de route naar school nog aantrekkelijker en veiliger”.

“Met de provinciale subsidie worden er een reeks van kleine maatregelen die de veiligheid moeten verbeteren, uitgevoerd. Zo zal er een duidelijke schoolzone worden ingericht en een poorteffect worden gecreëerd langs beide zijden van de school door middel van groene stroken. Het poorteffect in de Nijverseelstraat zal nog meer worden geaccentueerd door het plaatsen van “uiltjes op verkeerseilandjes” voor de groene strook, waardoor de straat versmalt en de snelheid zal worden afgeremd.”

“De aanleg van een volwaardig en comfortabel voetpad moet ervoor zorgen dat wildparkeren wordt voorkomen en de looproutes vrij blijven.”

“De rustige Luikerweg zal voorts worden ingericht als ‘schoolstraat’. Dat houdt in dat het verkeer in de Luikerweg tijdens begin- en einduren van de school volledig zal worden verboden vanaf de Nijverseelstraat tot net voorbij de toegang van de school. De bewoners zullen dan via de Dendermondsesteenweg hun woning bereiken.”

 

Verder zullen de Luikerweg en de Dageraadweg worden ingericht als fietsstraat.  En ten slotte zal er een extra verharde en overdekte fietsenstalling worden gebouwd in de school.

 

 

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk