Buurtcomité Trod is klaar voor nieuw, veilig schooljaar

De wijk van het Trod maakt zich op voor een nieuw, veilig schooljaar. Met zelfgemaakte borden wijzen ze de fietsende jeugd op 3 zwarte punten op weg naar school. Het gemeentebestuur pakt alvast het kruispunt van het Perreveld met de Kalkestraat aan.

Kinderen en enkele creatieve geesten uit het Trod maakten borden met een boodschap voor veilig verkeer in hun wijk. “Elk jaar verwelkomt onze buurt heel wat fietsers in de Kalkestraat en de Droeshoutstraat op weg naar school. We willen hen verwelkomen, maar ook wijzen op drie gevaarlijke punten”, zegt Stijn Vermeiren uit de wijk.

“Tweemaal gaat het om een voorrang van rechts, die moet worden verleend: aan het kruispunt Kalkestraat met Korruit en aan het kruispunt van de Droeshoutstraat en de Guldenboomstraat. In de Guldenboomstraat komt een lichtkrant om er de automobilisten op¬†de aanwezigheid van de fietsers te wijzen. Het derde punt heeft te maken met de beperkte zichtbaarheid voor aankomend verkeer uit Diepenbroek¬†dat het Perreveld¬†inrijdt”.

Het gemeentebestuur dat geen weet heeft van het initiatief, werkt alvast aan de verbetering van het kruispunt van het Perreveld met Diepenbroek. “De bocht wordt daar geregeld afgesneden. Dat moeten wij verhelpen”, zegt schepen van mobiliteit Johan Deleu (N-VA).

“Dit initiatief stoort ons overigens¬†niet. Zolang de borden op priv√©-eigendom staan of op openbaar domein waar het niet stoort, is er voor mij geen bezwaar. Van de lichtkrant in de Guldenboomstraat zijn we natuurlijk wel op de hoogte. Fietsers op de Droeshoutstraat stoppen doorgaans niet op het kruispunt met de Guldenboomstraat, en¬†door de hoogstaande ma√Įs is het zicht er beperkt, wat uiterst gevaarlijk is.”

Bij de aanvang van het schooljaar dient de fiets veiligheidshalve tiptop in orde te worden gebracht. Het buurtcomité legde de hand op een aantal folders met een controlelijst voor de fiets. Ze zullen in de wijk bij het begin van het schooljaar worden bedeeld.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk