Kunst in Lege Huizen schenkt 300 euro

Kunst in Lege Huizen schenkt 300 euro aan De Wilg in de Millenieumstraat in Opwijk. De Wilg is een ‘woonondersteuning project’ voor volwassenen met een mentale beperking. De Wilg telt 14 bewoners die samen een leefgroep vormen. Ze behoren tot de koepel van Zonnelied, met hoofdzetel in Roosdaal en afdelingen in zeven verschillende gemeenten in de Vlaamse Rand en het Brussels hoofdstedelijk Gewest.

De eerste Kunst in Lege Huizen (een project om kunstenaars hun ding te laten doen in woningen die te koop of te huur staan) bracht de ronde som van 300 euro op. ‘Rijmelaar’ Jean-Paul Van der Elst bracht er een lezing van zijn dialect gedichten. Initiatiefnemer Tom Bosman trok met hem naar De Wilg om er de cheque te overhandigen. De eerste Kunst in Lege Huizen werd mogelijk gemaakt door de sponsoring van Immo Structura, Brouwerij Affligem en de dames van Healthy Way, een gezonde catering. De centen zullen gebruikt worden om de dementietuin aan te leggen.

De bedoeling is om met bloemen en struiken uit het verleden dementerenden de kans te geven zich opnieuw te ontplooien in de herinneringen aan de mooie bloemen en planten. De aanleg van de tuin zou in het voorjaar al kunnen starten.

Tom Bosman is ondertussen al aan het broeden over een tweede aflevering van Kunst in Lege Huizen maar laat voorlopig nog niet echt in zijn kaarten kijken.