Betalend parkeren breidt uit naar Langevijver

Het betalend parkeren in Asse-centrum geldt vanaf 1 februari ook in de straat Langevijver. Langevijver is een nieuwe verkaveling, parallel met het Muurveld en aansluitend op de Boekfos.

In de nieuwe straat wordt vaak geparkeerd om de betaalzone te vermijden en volgens het gemeentebestuur van Asse leidt dit tot overlast. De gratis parking Boekfos bevindt zich bovendien slechts op 150 meter wandelafstand, aldus het bestuur.

Het parkeertarief bedraagt 1 euro per uur, zoals in de rest van de betaalzone. Bewoners kunnen voor 25 euro een bewonerskaart aanvragen. De signalisatie wordt in de komende dagen aangepast en er wordt een parkeerautomaat bijgeplaatst. De bewoners werden via een bewonersbrief al op de hoogte gebracht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk