Voetbaloverzicht : Spanning troef in 2de prov B

HO Wolvertem Merchtem won de wedstrijd die het moest winnen om de marge van vijf punten met de degradatiezone te behouden. Een vroeg doelpunt van aanvoerder Jennart volstand voor de overwinning. KVK Ninove ging met 3-0 onderuit op bezoek bij Dikkelvenne en blijft vijfde in de stand.

In eerste provinciale boekte Liedekerke een belangrijke 0-2 zege bij Stockel A. Verhavert opende vroeg in de tweede helft de score en Cino verdubbelde een kwartier voor tijd de voorsprong. FC Borght klimt na de 2-1 winst tegen Crossing Schaerbeek naar plaats vijf. KFC Strombeek miste tegen RC Schaerbeek een resem zieke en gekwetste spelers en kon zich achteraf verzoenen met een 1-1 gelijkspel.

Vlotte zege Wambeek

De derby tussen Groot Dilbeek A en Wambeek was met de rust al gespeeld. Wambacq bracht de bezoekers al na zes minuten op voorsprong en twee treffers van Bart Du Rang beslisten de wedstrijd nog voor de rust. De aansluitingstreffer van Sibila in de tweede helft was slechts een voetnoot. Met de deze overwinning profiteert Wambeek maximaal van de 3-2 nederlaag die leider BOKA United incasseerde op het veld van Kester-Gooik A.

Ternat A volgt na de 4-1 zege tegen Denderzonen Pamel op één punt van de leiders.De topper tussen Rhode De Hoek en KFC Meise werd omwille van een onbespeelbaar veld afgelast.

Late gelijkmaker Mazenzele Opwijk

Toekomst Relegem won eenvoudig met 1-4 van Kobbegem. Zegers zorgde voor een 0-1 ruststand en na de pauze dreven Vandevoorde en Cox (2x) de score verder op. Azzaoui redde voor de thuisploeg de eer. Mollem boekt een knappe 2-3 overwinning op het veld van Nossegem dankzij o.m. twee doelpunten van Bechari. Vilvoorde liep tegen Mazenzele Opwijk A 2-0 uit maar in de slotfase sleepten Van der Elst en De Decker een onverwacht gelijkspel uit de brand.

In derde provinciale D won koploper Lennik met 2-1 van Borchtlombeek en verstevigt zo haar leiderspositie. Zuun A ondervond geen moeite met de voorlaatste in de stand Essene A en behaalde een ruime 4-1 overwinning. Zaterdagavond ging Hekelgem A met 0-6 onderuit tegen Galmaarden.

Topartikels bij Goeiedag.be