Schandalig misbruik door ‘geldinzamelaar’

“Schandalig” dat is het enige woord dat past voor de praktijken toegepast door JPD Management, een bureau dat naar eigen zeggen “geld inzamelde voor mensen die het nodig hebben”. De Opwijkse familie De Pauw werd er slachtoffer van. Hun jongste dochter Femke lijdt aan een ernstige spierziekte die van haar een rolstoelgebruiker maakt.

Femke kwam recent nog op een heel positieve manier in het nieuws met de presentatie van het boek ‘Het loopt op wieltjes’ dat vertelt over haar en over haar vriendjes van het derde leerjaar in de Nijverseelse basisschool ’t Luikertje.

Handdoeken en wijn

JDP Management (de firma heeft intussen opgehouden te bestaan) contacteerde Jean-Pierre De pauw met het voorstel om een benefiet op te zetten. Twee keer werd een datum vooropgesteld maar de familie De Pauw moest vast stellen dat er niets meer gebeurde. Intussen werden – met hun naam als excuus – handdoeken en wijn verkocht waarvan de opbrengst weliswaar in de zakken van de firma verdween.

Er was de familie ook beloofd dat zij voor tickets voor Disneyland zouden zorgen. Helaas, bleek dit een zoveelste loze belofte. Ondertussen voert het gerecht onderzoek naar de malafide praktijken van JPD en zijn medewerkers. De familie De Pauw wil vooral dat het stopt en dat de naam van hun gezin niet langer wordt gebruikt als excuus om mensen geld af te troggelen.