Dood Frederik Heyvaert was geen moord

De omstandigheden waarbij Frederik Heyvaert (34) vorig jaar in maart de dood vond, worden door de rechtbank niet weerhouden als moord. Het onderzoek werd afgerond en de Brusselse raadkamer besliste om K.D.C. – die als hoofdverdachte gold – niet te vervolgen voor moord maar voor doodslag. Het proces zal gevoerd worden voor de correctionele rechtbank.

Even uw geheugen opfrissen. Op 8 april 2015 werd het lichaam van Frederik Heyvaert teruggevonden op de parking van de voormalige LIDL in het centrum van Merchtem. Frederik Heyvaerts lichaam vertoonde een schotwonde. De bestelwagen hoorde toe aan K.D.C. die onmiddellijke als hoofdverdachte werd gearresteerd.

Er werd ook nog een tweede man, de neef van K.D.C., gearresteerd voor eventuele medeplichtigheid. K.D.C. heeft steeds volgehouden dat het een ongeluk betrof, dat het wapen per ongeluk afging terwijl er nog een kogel in zat. In paniek zou hij dan het lijk van Frederik Heyvaert hebben willen laten verdwijnen.

Gisteren raakte bekend dat het ballistisch onderzoek de versie van een ongeluk ondersteunt. De neef van K.D.C. werd vrijgelaten en K.D.C. zelf wordt dus verwezen naar de correctionele rechtbank met de beschuldiging van doodslag.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk