Stroomonderbreking in groot deel van Opwijk

Een flink deel van Opwijk zat vanmorgen urenlang zonder stroom.

In bijna dertig straten viel om 5.53 uur de elektriciteit uit. Eandis kon in het grootste deel van het gebied de stroomtoevoer herstellen rond 7.15 uur, maar in acht straten duurde de onderbreking tot 12.25 uur.

“In de cabine in de Neerveldstraat is een transformator defect en die moet worden vervangen. Er werd intussen een tijdelijke stroomgroep geplaatst”, zegt Gerry Van Gasse van Eandis.

De getroffen straten waren: Bolstraat, Chrysantenveld, Eeksken (deel), Neerveldstraat (deel), Pelgrimsweg, Pluimhofweg, Stwg. Op Lebbeke en Vlasweg

In deze straten was de stroom onderbroken tussen 5.53 uur en 7.15 uur: Averbeekstraat, Bunderstraat, Eeksken (deel), Esp, Foksveldstraat, Heirbaan, Heiveld, Kapellebaan, Kapelleweg, Kluisbeekstraat, Kouterlaan, Meerweg, Merelweg, Merenblokstraat, Neerveldstraat (deel), Pachthofweg, Poelstraat, Ravensveld, Stationsstraat, Vitsgaard.