Opwijk zamelt 34.000 euro in voor ALS-fonds

Het was een prachtige dag vol ontroerende solidariteit in Opwijk. Wat was opgezet als een kleinschalige actie groeide uit tot een warme golf van grote en kleine acties ter ondersteuning van mensen die leiden aan de spierziekte ALS. In de kern van deze warme golf staan Annemie Vermeiren, haar echtgenoot Gilbert Sacré en hun dochters Isabel en Elke, uit Mazenzele.

Annemie heeft ALS maar blijft zeer levenslustig. Zij stimuleerde haar omgeving om ‘iets’ te doen voor andere ALS-patiënten. Meester Wilfried (Wilfried De Koster) sprong mee in de dans en wist de Opwijkse scholen warm te maken voor een ALS-actie. De respons was groter dan verhoopt. De scholen brachten niet minder dan 19.152,78 euro bijeen.

Maar dat was niet alles. Verenigingen en mensen met een goed hart gingen aan de slag. Het was vrijdagavond dan ook een lange parade van mensen die een cheque voor het ALS-fonds kwamen overhandigen. De verenigingen uit Mazenzele leidden de dans. Marianne en Gilbert stonden en staan nog midden in het bloeiende verenigingsleven van Mazenzele.

De Sint-Pietersgilde, het Mazels Toneel, de Vedderboom, Twaalf +, de lokale politie, het schepencollege … het is maar een zeer onvolledige greep uit de bonte schaar van mensen met een warm hart. Zelfs uit buurgemeente Merchtem kwam er een gebaar van solidariteit: Jeugdhuis Tronk uit Peizegem schonk 700 euro. De avond werd aan mekaar gepraat door VRT-presentator Marc Pinte.

Fozzy en ‘kleine’ vedette Jens Vermeir (maar wat een stem en wat een gevoel) en ‘grote’ vedette Udo (met roots in de regio) zorgden voor de muzikale omkadering. Op het einde van de avond stond de teller op 34.018,56 euro maar dat is zeker niet het eindbedrag. Er zit nog heel wat in de spreekwoordelijke ‘pipeline’: Een concert van het Sint-Pieterskoor, het Gospelkoor en de Zangers van Droeshout op 10 april in de kerk van Droeshout, een ontbijtbuffet in De Kleine Deugd, taart en koffie in De Vedderboom, hoefijzer gooien tijdens het eetfestijn van LRV (15-17 april) en meer.