Eindelijk zon voor Singelpop (+ foto’s)

Spits FM en zijn parnters waren bijzonder blij dat de weergoden hen eindelijk gunstig gezind waren. Opwijk blaakte onder de zon en dat was de voorbije drie jaren wel wat anders. Het slechte weer van de voorbije jaren had echter diep ingehakt in de geldkist zodat Singelpop 2015 een ietwat bescheidener, maar nog steeds gratis, festival werd.

Dat zag je ook aan de publieke belangstelling die niet overweldigend was. Maar daar zat de concurrentie met andere festivals (Werchter Classic en o.m. het Geckofest in Merchtem) zeker voor iets tussen.

Plaatselijk talent Arunee (The Voice Kids) en Laura Tesoro (The Voice van Vlaanderen) wisten de aanwezigen goed op te warmen. Vooral jonge bewonderaars en bewonderaarsters hengelden naar een handtekening en een selfie.

Dan was het de beurt aan hoofdattractie De Grietjes met Isabelle A(dam), Silvy De Bie en Anneke Van Hooff. Zij brachten een wervelende medley van Vlaamse en Internationale hits. Dat bracht sfeer op het plein.

Dan was het een hele tijd wachten op de Royal Funk Force, een ambianceband die er toch niet volledig in slaagde om DUK te doen vergeten maar Opwijk wel aan het dansen kregen. Het was al na middernacht toen DJ Neglectik Singelpop 2015 mocht afsluiten met forse drumbeats.