Trouwen in open lucht (+ foto’s)

Zaterdagmiddag zijn in Merchtem twee koppeltjes getrouwd. Voor het eerst vond de ceremonie plaats in open lucht, op de parking van het August De Boeckhuis. Door het extreem warme weer was de temperatuur in de trouwzaal opgelopen tot zo’n 50 graden celsius. Burgemeester Eddie De Block wou de bruidspaartjes en hun familie die tropische temperaturen besparen.

Dus werd uitgeweken naar de parking. Niet naar de raadzaal van het gemeentehuis, waar vroeger de plechtigheden plaatsvonden, maar naar een tentje op de parking. In de schaduw en met een licht briesje om de aanwezigen af te koelen.

Het eerste koppeltje (foto’s 1 tot 5) dat onder de tent mekaar het ja-woord gaf waren Nico Blomme (30) en Jessica Waegemans (26). Nico is rodeocrosser, werkt in de groendienst van de gemeente en is sinds kort ook aan de slag als zelfstandig tuinaannemer. Jessica werkt in Opwijk in de poetsdienst. Zij kwamen met paard en kar naar ‘de parking’.

Na hen was het de beurt aan Peter Robijns (45) en Karla Karthounian (40). Voor Peter – die onlangs nog de uiterst zware en hete Sahara Marathon liep – zou de warmte niet zo’n grote hinder vormen maar zijn bruid vond het toch veel beter in de schaduw van het August De Boeckhuis.

Peter is de zoon van gewezen schepen Willy Robijns en de kleinzoon van gewezen schepen (in Opwijk weliswaar) Maria Robijns. Hij werkt voor Proximus. Zijn vrouw Karla werkt in het UZ in Jette.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk