Processiewagens in nieuw kleedje

Als sinds december vorig jaar werken een man of zes, onder leiding van Albert De Vis, aan het vernieuwen van een aantal wagens uit de Paardenprocessie. De wagen met het glasraam van ‘Petris en Palis’ werd vernieuwd en omgebouwd tot een wagen getrokken door paarden. Ook de ‘Kunstschatten’ kregen een nieuw onderstel en worden getrokken door paarden.

Tot slot werd de wagen ‘Paulus onthoofd’ grondig vernieuwd. Uren werk zijn gekropen in het nauwgezette schrijn- en schilderwerk. Het is dan ook een pareltje geworden. Maar er is nog een verrassing die opgespaard wordt tot de processie zelf.

Dolfken, de man die het vele decoratieve schilderwerk, het kalligraferen van mooie letters en het marmeren van houten panelen en zuilen voor zijn rekening nam, wilde niet op de foto.