Toch geen Voodoo Village op Terlinden

Het openluchtevenement Voodoo Village dat zondagmiddag zou plaatsvinden op het domein Holvast in het gehucht Terlinden in Asse gaat niét door.

In samenspraak met burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) is beslist om het gebeuren af te gelasten. Volgens de burgemeester kan de veiligheid niet worden gegarandeerd.

‘De organisatie contacteerde ons pas enkele dagen geleden. Eerst hadden ze het over een privé-feest voor 150 mensen, maar plots werd via de pers grote promotie gemaakt en ook uit de reacties op Facebook viel snel op te maken dat het om veel meer mensen zou gaan’, aldus Van Elsen.

‘In een smal straatje, waar je niet eens kunt parkeren zou dit voor grote problemen zorgen, zonder een duidelijk een parkeer- en circulatieplan. We zijn op zich niet tegen deze organisatie, maar dan had men ons wel minstens enkele weken van tevoren moeten contacteren opdat we samen konden bekijken of de veiligheidsvoorzieningen worden nageleefd. Deze locatie is bovendien niet aangewezen, wat de organisatoren finaal wel begrepen. Ze gaan nu op zoek naar een alternatieve locatie.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk