4 Fonteinen spaart 1.500 vrachtwagenritten uit

 

4 Fonteinen zet bij de werkzaamheden aan ’t Sas, het eerste appartementsgebouw in het nieuwe stadsdeel in Vilvoorde, voluit in op duurzaam werfverkeer. Een tiental vrachtschepen vervoeren momenteel de vrijgekomen grond uit de bouwput langs het water. Dit betekent een besparing van 1500 vrachtwagens via de weg.

De werven van 4 Fonteinen zijn sinds de eerste spadesteek in maart goed gevorderd. De eindfase van de bouwput van het appartementsgebouw ’t Sas is in zicht. Voor de afvoer van de zowat 30.000 tonn vrijgekomen grond zet de ontwikkelaar Vilvoorde Development volop in op duurzaam werfverkeer langs het water.

“4 Fonteinen staat voor duurzaam wonen tussen water en groen”, legt projectdirecteur Kris Vriesacker uit. “Dat verhaal stopt niet bij het aanleggen van buurtparken en groendaken, we trekken de lijn door naar het hele bouwtraject. Want duurzaam wonen is duurzaam bouwen. Het wegvoeren van de vrijgekomen grond bij de werken aan de bouwput is de eerste stap.”

Het werfvervoer langs het water is geen evidentie. “Er zijn heel wat inspanningen en een andere manier van werken voor nodig.”

Parallel aan het transport van grond over het water werd ook gezocht naar mogelijkheden om de gronden zo veel mogelijk binnen de eigen site te recupereren. Zo werden gronden die gesaneerd en dus uitgegraven werden, aangevuld met gronden van ’t Sas.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise