Paardenprocessie: dynamischer maar geen massa volk (+ foto's)

Ondanks het mooie weer, of misschien wel omwille van het mooie weer, was de belangstelling voor de 113de aflevering van de Sint-Pauluspaardenprocessie toch niet overweldigend. Er was nochtans hard gewerkt om de processie een jonger en dynamischer karakter te geven.

Het begon hypermodern met een flash mob met jonge dansers. Het lange applaus liet horen dat het publiek daar wel oren naar had. Er waren nieuwe en vernieuwde wagens en de inbreng van de Onze-Lieve-Vrouwe parochie van Lebbeke bracht nieuwe kleuren in de processie. Dat deed ook dansgroep Incar.

Ook de apotheose op de Singel heeft een nieuw concept gekregen: er stond een tribune met notabelen en elke groep gaf op het plein nog eens een demonstratie van zijn kunnen. Voor volgend jaar zou een professionele regisseur onder de arm worden genomen om de processie verder te structureren.

Maar voor de 1.200 deelnemers en de vele paarden was het een mooie 113de editie. Geen spatje regen en toch niet honds warm. Wat wil een (processie)mens nog meer?