Opwijk wil versneld werk maken van bouwprojecten

Opwijk wil op korte termijn een feestzaal in Mazenzele optrekken en de nodige verbouwings- en uitbreidingswerken aan de gemeentelijke basisschool De Boot laten uitvoeren.

Er is in het Opwijkse basisonderwijs duidelijk nood aan meer opvangcapaciteit. De vele bouwprojecten die op stapel staan laten bovendien vermoeden dat het probleem in de toekomst alleen maar groter zal worden. Daarom wil de gemeente zo snel mogelijk vernieuwings- en uitbreidingswerken laten uitvoeren.

In Mazenzele moet er ook snel een nieuwe feestzaal komen. De houten keet van Houtekeet wordt afgebroken – omwille van de totaal vervallen en versleten staat – en maakt plaats voor een nieuwe polyvalente feestzaal. De bestaande Sint-Pieterszaal (foto) zou verkocht worden om de nieuwe feestzaal te financieren.

Voor beide projecten wil het gemeentebestuur een beroep doen op de intercommunale Haviland. Er wordt aan de intercommunale een zogenaamde ‘in house’ opdracht verleend. ‘Onze gemeente beschikt wel over bekwame mensen maar twee zo’n omvangrijke projecten bovenop de nu al flinke werkdruk zou van het vele te goed zijn,’ zegt burgemeester Albert Beerens (Open VLD).