Opwijkse bevolking stijgt met 16 procent tegen 2030

Nog maar een paar dagen geleden brachten wij u de cijfers die toonden dat de Opwijkse bevolking de voorbije jaren veel sneller is gestegen dan die van de buurgemeenten. Vandaag publiceert Het Nieuwsblad prognoses voor de komende 15 jaar.

De studiedienst van de Vlaamse regering maakte een voorspelling van de bevolkingsgroei voor alle Vlaamse steden en gemeenten voor de periode van 2015 tot 2030.

Hieruit blijkt dat Opwijk bij de snelste stijgers van heel Vlaanderen zit. Tussen nu en 2030 zou de Opwijkse bevolking met niet minder dan 16,42 procent stijgen tot meer dan 16.250 inwoners. 

Ter vergelijking: de Merchtemse bevolking zou met 9,9 procent stijgen, die van Lebbeke met 8,56 en die van Buggenhout met slechts 3,78 procent. Voor de nabije toekomst zijn in Opwijk nog heel wat belangrijke verkavelingen gepland (Mazenzele, Hof Ten Eeke, voormalige voetbalvelden, …) die de bevolkingsgroei zeker zullen aanwakkeren.