Opwijk verlaat ADO-piste voor IBO

Opwijk laat zijn plan varen om het zogenaamde ADO-complex (het voormalige huis van notaris D’Hollander) aan te kopen. Het nieuwe gemeentebestuur wilde er de buitenschoolse kinderopvang (IBO) onder brengen maar de nieuwe eigenaar van het gebouw stelt onmogelijke financiële eisen.

‘We wilden aanzienlijk meer dan een miljoen euro betalen maar noch was het niet genoeg,’ zucht burgemeester Albert Beerens (Open VLD). Ook de mogelijkheid om het gebouw door een onteigeningsprocedure te verwerven ziet de meerderheid niet meer zitten. ‘Het zou te lang aanslepen en uiteindelijk niet eens garantie bieden dat we het gebouw zouden kunnen verwerven’.

Ondertussen barst het IBO in de Schoolstraat alweer uit zijn voegen. Een nieuwe denkpiste is er nog niet. ‘De hoek van de Schoolstraat en het Heiveld was een uitstekende locatie, in de nabijheid van de scholen maar onhaalbaar is onhaalbaar’.