Dirk Meert wordt nieuwe korpschef politie Tarl

De politieraad van de zone Tarl (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) besliste donderdag Dirk Meert voor te dragen als nieuwe korpschef voor de zone.

De post van korpschef was vacant na het vertrek van Eric Uyttersprot naar de Directie Audit en Inspectie bij Binnenlandse Zaken begin dit jaar. Dirk Vandersmissen was het voorbije jaar waarnemend korpschef.

Er waren drie kandidaten voor de topfunctie en die werden alle drie door de selectiecommissie geschikt bevonden.

Dirk Meert is 45, afkomstig en nog steeds woonachtig in Ternat. Hij startte zijn carrière op zijn 19de als gewone rijkswachter in het basiskader bij de toenmalige rijkswachtreserve in Etterbeek. Tegelijk behaalde hij als werkstudent zijn licentiaat Criminologie aan de VUB.

Bij de start van de politiezone Tarl was Meert als hoofdinspecteur hoofd van de wijkpolitie van Ternat.

In 2003 werd hij als commissaris verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling, kwaliteitszorg en wijkwerking. In 2008 stapte hij over naar de dienst enquêtes bij het Comité P, in welke functie hij de voorbije jaren heel wat politiezones doorlichtte.

‚ÄėNu wordt het een beetje thuiskomen in Tarl‚Äô, was zijn eerste reactie na de beslissing van de politieraad.

De feitelijke aanstelling moet gebeuren via een Koninklijk Besluit. Wellicht kan Meert begin januari aan de slag als nieuwe korpschef.