Lichten aan Huinegem-brug blijven nog tijdje defect

De verkeerslichten aan de spoorwegbrug in de Huinegem gaan wellicht nog een tijdje buiten werking zijn.

De lichten regelen het beurtelings verkeer aan de smalle brugdoorgang met slechts één rijstrook. Maandagavond gaven de lichten plots volledig de geest.

Het moederbord is stuk en die schade valt niet onder het onderhoudscontract.

‘Het euvel blijkt ook niet zo snel te herstellen omdat het gaat om een nogal specifieke radargestuurde installatie’, zegt schepen van Mobiliteit Yoeri Vastersavendts (Open VLD).

‘De radar meet langs beide kanten van de brug de wachtrijen en past de tijden op groen aan in functie daarvan. Onze mobiliteitsdienst heeft dinsdag onmiddellijk prijs gevraagd bij enkele gespecialiseerde firma’s, maar de feitelijke herstelling zal nog even op zich laten wachten.’

Toch lijkt de verkeersdoorstroming aan de brug intussen zonder lichten niet echt voor zware problemen te zorgen.

Maandagavond liep het verkeer naar verluidt nog enkele keren in het honderd, maar intussen lijken de bestuurders voldoende oplettendheid aan de dag te leggen om de doorgang niet te blokkeren.

Sommigen vinden dat het verkeer zelfs vlotter verloopt zonder lichten. Het verkeer komende van Asse-centrum heeft altijd voorrang als de lichten niet werken.

‘We gaan intussen van de nood een deugd maken en door de politie laten bestuderen of het beter of slechter is zonder lichten’, aldus Vastersavendts.

De schepen gaf wel de opdracht om aan weerszijden van de brug tijdelijke werflichten te plaatsen op oranje knipperstand.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk