Fruitbomen en haagplanten

Vorige zaterdag werden in Opwijk de fruitbomen en haagplanten overhandigd in het kader van de fruitboom- en haagplantactie. Regionaal Landschap Groene Corridor bedeelde samen met 11 gemeenten in Noordwest-Brabanat (o.m. Asse, Grimbergen, Meise, Opwijk  en Vilvoorde) niet minder dan 297 plantgoedpakketten.

Samen is dat goed voor 3 km hagen, heggen en houtkanten en meer dan 450 bomen in  natuurvriendelijke tuinen. In Opwijk was het RLGC-voorzitter Jozef De Borger die, samen met parlementslid en milieuschepen Inez De Coninck, het plantgoed overhandigde.

Inez De Coninck: “Tijdens de voorbije jaren werden via deze actie in Opwijk immers al 123 tuinen natuurvriendelijk ingericht”.

Sinds de start van deze jaarlijkse plantactie in 2009 werden in Noordwest-Brabant al meer dan 65.600 plantjes en 2.870 hoogstambomen aangeplant. Dat is meer dan 22 km haag, heg of houtkant en tal van hoogstamboomgaarden.