Fruitbomen en haagplanten

Vorige zaterdag werden in Opwijk de fruitbomen en haagplanten overhandigd in het kader van de fruitboom- en haagplantactie. Regionaal Landschap Groene Corridor bedeelde samen met 11 gemeenten in Noordwest-Brabanat (o.m. Asse, Grimbergen, Meise, Opwijk  en Vilvoorde) niet minder dan 297 plantgoedpakketten.

Samen is dat goed voor 3 km hagen, heggen en houtkanten en meer dan 450 bomen in  natuurvriendelijke tuinen. In Opwijk was het RLGC-voorzitter Jozef De Borger die, samen met parlementslid en milieuschepen Inez De Coninck, het plantgoed overhandigde.

Inez De Coninck: “Tijdens de voorbije jaren werden via deze actie in Opwijk immers al 123 tuinen natuurvriendelijk ingericht”.

Sinds de start van deze jaarlijkse plantactie in 2009 werden in Noordwest-Brabant al meer dan 65.600 plantjes en 2.870 hoogstambomen aangeplant. Dat is meer dan 22 km haag, heg of houtkant en tal van hoogstamboomgaarden.

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...